Luovapaja

Luovapajalla on tarjolla monipuolisesti erilaista toimintaa. Paja on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kulttuurista, taiteesta, käsillä tekemisestä, omasta hyvinvoinnista ja liikunnasta. Aikaisempaa taidemenetelmien osaamista, kulttuurin tuntemusta, käsityötaitoja tai liikunnallisuutta ei tarvita, oma innostus riittää.

Pajan toiminta on monipuolista ja asiakkaiden erilaiset tarpeet huomioon ottavaa. Osallistuja pääsee itsekin vaikuttamaan pajan ohjelmaan. Pajalla painotetaan taidetta, liikuntaa, käsitöitä tai kulttuuria ryhmän kiinnostuksen kohteiden mukaan.

  • Jutustellaan kuulumiset ja kehitetään luovuutta monitaiteisesti etsien esiin omia voimavaroja. Missä olen hyvä? Mitä osaan?
  • Maalataan, piirretään, askarrellaan, tehdään käsitöitä, kokeillaan uusia tekniikoita ja ilmaisumuotoja
  • Kannustetaan toisia ja tehdään taidetta yksin ja yhdessä
  • Vieraillaan taidenäyttelyissä ja museoissa
  • Rakennetaan näyttelyitä omista töistä ja järjestetään tapahtumia muidenkin iloksi
  • Juhlitaan luovuutta ja uusia taitoja
  • Liikutaan matalalla kynnyksellä ja kokeillaan uusia lajeja ja löydetään liikunnan ilo

Lisäksi pajalla etsitään tietoa erilaisista koulutus- ja työpaikkavaihtoehdoista, osallistutaan oppilaitosesittelyihin, käydään messuilla ja yritysvierailuilla ja parannetaan työnhakutaitoja. Monipuolisella toiminnalla kehitetään työelämätaitoja ja lisätään voimavaroja.

Luovapaja sijaitsee osoitteessa Ajokinkuja 6, E3-hallin vieressä sijaitsevassa satelliittiluokassa. Luovapajalla työskennellään 2–3 päivänä viikossa. Maksuton ruokailu sisältyy neljän tunnin työpäivään.

Mikäli olet kiinnostunut aloittamaan kuntouttavan työtoiminnan, ole yhteydessä Pirkanmaan hyvinvointialueen OMA-valmentajaan.

Sinua odotetaan. Tervetuloa!
 
Työvalmentaja Tanjaniina Laukkanen, 044 737 6938, etunimi.sukunimi(at)tampereensyke.fi
 
hands