Mediapajalla valmentautuja voi tutustua erilaisiin media-alan ja kuvallisen viestinnän tehtäviin, kuten graafiseen suunnitteluun, valokuvaukseen ja kuvankäsittelyyn, julkaisujärjestelmäpohjaisten verkkosivujen rakentamiseen ja 3D-mallinnukseen.

Tekeminen tapahtuu tietokoneella omalla työpisteellä. Käytössä on Windows-käyttöjärjestelmä, Adoben ohjelmat sekä tarpeen mukaiset ilmaisohjelmat. Verkkosivujen valmistuksessa käytetään tietokantapohjaista vapaan lähdekoodin julkaisujärjestelmää (WordPress, Joomla!). Pajan välineistöön kuuluu piirtoalustoja, järjestelmäkamera, dia- ja negatiiviskanneri, tulostin ja muita oheistarvikkeita mm. erilaisten printtituotteiden tekemiseen. Käytössä on myös pieni valokuvastudio varusteineen sekä 80x80cm kuvausteltta. 3D-mallinnuksessa tehdään yhteistyötä Sykkeen IT-pajan kanssa, jonka tiloista löytyy mm. 3D-tulostin.

Aiempaa kokemusta alalta ei tarvita, mutta tietokoneen peruskäyttötaidot on hyvä hallita pajalle tullessa. Riittäviksi perustaidoiksi katsotaan sujuva tiedostonhallinta ja hallittu toimiminen Windows-ympäristössä. Tietokoneen käyttötaitoja voi opetella Sykkeen IT-pajalla.
 
Työvalmentaja Marjo Lappalainen, 044 775 0052, etunimi.sukunimi(at)tampereensyke.fi
 
Kuva valokuvausstudiosta